Jan Rodrigo

Foto's cursus

Cursus beeldhouwen op Terschelling

Een belevenis op een prachtige locatie. Beeldend kunstenaar Jan Rodrigo uit Hoorn geeft ook deze zomer weer beeldhouwcursussen op het schitterende terrein van de zelfpluktuin de Groenhof te Oosterend. Hier kunt u in alle rust met een groepje gelijkgestemde medecursisten werken aan een steen.

De omgeving zal u zeker inspireren tot het maken van een waarlijk kunstwerk.

Cursus beeldhouwen

In deze cursus worden je de basisbeginselen van het beeldhouwen in steen bijgebracht. Je leert het gebruik van de verschillende gereedschappen en de eigenschappen van een aantal steensoorten. Onder leiding van de ervaren beeldend kunstenaar Jan Rodrigo begin je aan een fascinerende ontdekkingstocht door de wereld van stenen en vormen. Uiteraard beginnen we met een zachte steensoort (meestal een mooie speksteen), zodat je redelijk snel resultaat hebt en in de meeste gevallen verkocht bent. Daarna kun je verder in een iets hardere steensoort. Je bent uiteraard helemaal vrij in het beeld dat je gaat maken.

Je eigen beeld, de steen lezen

Verwacht van Jan geen schoolse opdrachten (of nog erger, allemaal hetzelfde beeld maken), maar wel individueel gerichte aandacht en een vakkundig oog voor de mogelijkheden van ieder mens. Hij speelt zoveel mogelijk in op het inzicht en het vormgevoel van de cursist. Bij je beeld kun je je laten leiden door een concreet idee, bijvoorbeeld een ontwerp of foto. Maar je kunt ook de vorm en het volume van de steen leidend laten zijn en ervaren welke beeld eigenlijk al in de steen aanwezig is. Leren zien wat in de steen besloten zit (de steen lezen, noemen we dat) is een belangrijk onderdeel van de cursus. Je kunt bij deze basiscursus gebruik maken van het aanwezige gereedschap, je hoeft dus zelf niets mee te brengen of aan te schaffen.

De cursus

  • De cursus loopt bij voldoende aanmeldingen van half juni (Oerol) tot half augustus.
  • De cursussen zijn 's morgens van 10.00 tot 12.00 op dinsdag en woensdag.
  • De beeldhouwcursus bestaat uit 5 lessen.
  • De kosten bedragen € 150,- exclusief steen.

Bel of mail voor meer informatie en deelname.